Välj en sida

Tjänster

Rehabprogram

Rörelse, i anpassad, form är enligt mig den bästa lösningen vid smärta och besvär. Därför kommer alla som besöker mig få med sig en eller flera rehabsövningar att jobba med. De kommer alltid vara anpassade efter dig och dina besvär – oavsett om du är idrottare eller motionär. Det kan vara lockande att bara behandla smärtan med manuella metoder såsom massage men risken är att det bara funkar för stunden. Om du vill bli kvitt dina besvär behöver du ta tag i grundproblemet och det är därför rehab är så oerhört viktigt.

Manuella metoder kan absolut göra underverk, men det är viktigt att se det som en del av behandlingen och inte som hela lösningen. Din egen insats är viktig när vi tillsammans jobbar för att få ordning på dina besvär.

 

Individuell träning

Färdiga träningspass anpassade för dig. Har du en skada du vill förebygga? Är du nybliven mamma som behöver hjälp att stärka kroppen igen? Vill du bli bättre på att träna utan att dra på dig skador? Behöver du ny träningsinspiration? Perfekt, det finns något för alla! Träningspassen anpassas utifrån din träningsmiljö – hemma med eller utan redskap, eller på gym. 

Löpande abonnemang, 600 kr/period
Träning/rehab/prehab utifrån dina önskemål. Träningspassen är unika och kommer i 4-veckors-block. Passen innehåller både rörlighets- och styrketräning samt prehab och eventuellt rehab. Vi stämmer av varje vecka och justerar om så behövs. Du kan kontakta oss via mejl och få svar inom 24h (vardagar). 

Löpande abonnemang, small, 400 kr/period
Samma som ovan, men passen är återkommande under 4-veckorsperioden men med stegrande belastning. Vi stämmer av månadsvis och du kan kontakta oss via mejl och få svar inom 48h (vardagar). 

Färdiga 12-veckorsprogram, 300 kr
Styrketräning, prehab och rörlighet, 4 pass/vecka.  

  • Graviditet – Stark kropp under graviditeten
  • Stark mamma – Stark kropp efter förlossning
  • Löpare – Förebyggande och styrketräning för löpare
  • Styrketräning för unga idrottare
  • Underkropp – styrketräning och förebyggande/prehab för generell underkroppsstyrka.
  • Överkropp – styrketräning och förebyggande/prehab för generell överkroppsstyrka.

Fysioterapi via Skype

I och med Covid-19 kan vi ta ett digitalt möte. Det funkar bra för dig som behöver en första bedömning, diagnostisering eller uppföljning av besvär. Du får instruktioner om träning och rehab och hur du själv kan behandla dina besvär. Precis som vid fysiska möten följer vi patient, data och sekretesslagar. Vi för journal och värnar om din säkerhet. Inga videoinspelningar sparas. Det underlättar om du har på dig linne/t-shirt och shorts. När vi är klara betalar du via Swish.

Tejpning

Ibland är det nödvändigt att avlasta muskel och led eller för att främja en specifik rörelse. Till exempel inför en match, tävling eller träning.

Idrottsmedicin

Idrottare ställer höga krav på sin kropp. Den ska fungera felfritt, kunna prestera på beställning och hålla sig skadefri hela idrottskarriären. En skada kommer aldrig lägligt för en idrottare och är ofta en tung påfrestning även på det mentala planet. På elitnivå kan det handla om att behöva prestera för att behålla sponsorer, en plats i laget eller att inte visa sig svag för motståndarna. Idrottsskador är ofta komplexa och det är många bitar som måste klaffa. Så vid en skada bör en behandlingsplan alltid läggas upp tillsammans med idrottaren. Det innebär en regelbunden kontakt mellan ansvarig fysioterapeut och idrottaren för att kunna matcha idrottarens och idrottens behov för att riskfritt komma tillbaka efter skadan. Jag rekommenderar alla idrottare att kolla sin skada hos en legitimerad kunnig vårdgivare.

Dry-needling

En behandlingsmetod som ibland används som ett komplement till rehabträning. Dry-needling innebär att du sticker in nålar i muskulaturen för att aktivera en muskel eller för att släppa på muskelspänningar och smärta. Metoden är helt ofarligt och utförs enbart av utbildade terapeuter, och om den är lämplig för just din skada eller värk. Det är vanligt att man upplever att det spänner i muskulaturen i upp till 48 timmar efter behandlingen.

Hos Mphysio är det Maja som kan ge dig en dry-needling-behandling.