Tjänster

Fysioterapi via Skype
I och med Covid-19 erbjuder jag digitala möten. Det funkar bra för dig som behöver en första bedömning, diagnostisering eller uppföljning av besvär. Du får instruktioner om träning och rehab och hur du själv kan behandla dina besvär. Precis som vid fysiska möten följer jag patient, data och sekretesslagar. Jag för journal och värnar om din säkerhet. Inga videoinspelningar sparas. Det underlättar om du har på dig linne/t-shirt och shorts. När vi är klara betalar du via Swish. 

Tejpning
Ibland är det nödvändigt att avlasta muskel och led eller för att främja en specifik rörelse. Till exempel inför en match, tävling eller träning.

Dry-needling
En behandlingsmetod som ibland används som ett komplement till rehabträning. Dry-needling innebär att du sticker in nålar i muskulaturen för att aktivera en muskel eller för att släppa på muskelspänningar och smärta. Metoden är helt ofarligt och utförs enbart av utbildade terapeuter, och om den är lämplig för just din skada eller värk. Det är vanligt att man upplever att det spänner i muskulaturen i upp till 48 timmar efter behandlingen.

Idrottsmedicin
Idrottare ställer höga krav på sin kropp. Den ska fungera felfritt, kunna prestera på beställning och hålla sig skadefri hela idrottskarriären. En skada kommer aldrig lägligt för en idrottare och är ofta en tung påfrestning även på det mentala planet. På elitnivå kan det handla om att behöva prestera för att behålla sponsorer, en plats i laget eller att inte visa sig svag för motståndarna. Idrottsskador är ofta komplexa och det är många bitar som måste klaffa. Så vid en skada bör en behandlingsplan alltid läggas upp tillsammans med idrottaren. Det innebär en regelbunden kontakt mellan mig och idrottaren för att kunna matcha idrottarens och idrottens behov för att riskfritt komma tillbaka efter skadan. Jag rekommenderar alla idrottare att kolla sin skada hos en legitimerad kunnig vårdgivare.

Rehabprogram
Rörelse, i anpassad, form är enligt mig den bästa lösningen vid smärta och besvär. Därför kommer alla som besöker mig få med sig en eller flera rehabsövningar att jobba med. De kommer alltid vara anpassade efter dig och dina besvär – oavsett om du är idrottare eller motionär. Det kan vara lockande att bara behandla smärtan med manuella metoder såsom massage men risken är att det bara funkar för stunden. Om du vill bli kvitt dina besvär behöver du ta tag i grundproblemet och det är därför rehab är så oerhört viktigt.

Manuella metoder kan absolut göra underverk, men det är viktigt att se det som en del av behandlingen och inte som hela lösningen. Med det sagt – jag kan guida dig i hur du får ordning på dina besvär men för ett lyckat resultat är din egen insats minst lika viktig.